Mastné ryby, Recepty

Recept: Losos na bielom víne

Recept: Losos na bielom víne | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
30 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

4 plátky lososa
2 dcl biele víno
2 PL masla
1 PL rastlinný olej
bylinky alebo korenie na ryby

Zdroj: –

POSTUP

Šťavnaté kúsky lososa na bielom víne “


1.
Lososa dobre osušíme a položíme na rozohriatu panvicu s maslom a rastlinným olejom.

2. Počas toho dochutíme korením alebo bylinkami (výborne sa hodí kôpor) a podlejeme bielym vínom.

3. Pomaly opekáme z každej strany 4-5 minút a necháme zopár minút pod pokrievkou “dôjsť” podľa toho, ako prepečenú rybku máme radi.

4. Prajeme dobrú chuť!

ODPORÚČAME K VÍNAM

Rizling Rýnsky, 2017, Suché

6.50
Víno má zelenkavo-žltistú farbu a arómu s tónmi zeleného jablka, jemne doplnené vôňou lipového kvetu. V chuti je plnšia a komplexná s typickými sviežimi kyselinkami po ovociach.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Rizling Rýnsky, 2018, Suché

10.10
Rizling Rýnsky (barrique): Víno plné, komplexné, má žltú farbu, v chuti s tónmi zrelých hrušiek, jemne doplnené vôňou lipového kvetu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Cheese cake, Ementál, Gouda, Hydina, Sladkovodné ryby, Vegetariánske jedlá, Zajac, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]