Hydina, Recepty

Recept: Prudko opečené kačacie prsia s červeným vínom, pomarančom a olivovým olejom

Recept: Prudko opečené kačacie prsia s červeným vínom, pomarančom a olivovým olejom | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
120 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
stredne náročná

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

4 kačacie prsia
4 ČL morskej soli
4 PL korenia
8 strúčikov cesnaku
4 vetvičky čerstvého rozmarínu

Zemiaková kaša:

400 g zemiakov
10 g masla
20 ml mlieka
pomarančová kôra z polovice pomaranča
1 PL olivového oleja
1 PL soli
1 PL čierneho korenia

Omáčka:

½ ČL múky
100 ml červeného vína
3 PL brusnicovej omáčky
2 ČL medu
pomarančová šťava
60 ml kuracieho vývaru
½ ČL soli
½ ČL čierneho korenia
pomarančová kôra z polovice pomaranča
servírovať s čerstvým rozmarínom

Zdroj: Tasty.co

POSTUP

Úžasné jedlo na posedenie s priateľmi, či rodinou “

1. Predhrejte rúru na 180° C.

2. Kačacie prsia jemne očistite ostrým nožom. Dbajte na to, aby nedošlo k prerezaniu.

3. Obe strany kačacích pŕs ochuťte soľou a korením.

4. Vyprážajte nadol kožou na miernom ohni 3 až 4 minúty s cesnakom a rozmarínom. Otočte a opečte druhú stranu 1 minútu.

5. Dajte kačacie prsia do rúry zapiecť na 6-8 minút pre medium rare; 10 minút pre stredne prepečené (medium well). Pred podávaním nechajte mäso odpočívať 6 minút.

6. Príprava zemiakovej kaše – nasekajte všetky ingrediencie do uvarených zemiakov a dobre premiešajte.

7. Na prípravu omáčky z červeného vína použite panvicu, v ktorej ste vyprážali kačacie prsia. Vyberte stonky rozmarínu a rozdrvte cesnak vidličkou. Cesnak opečte minútu alebo dve na miernom ohni. Pridajte múku a smažte ju ďalšiu minútu alebo kým sa všetok tuk z panvice nenaviazal na múku.

8. Pridajte zvyšné ingrediencie, dobre premiešajte a nechajte 10 minút pomaly povariť na miernom ohni až kým sa nestane lesklou hustou omáčkou.

9. Ak chcete svojich hostí ohromiť svojou prezentáciou, servírujte kašu pomocou cukrárskeho vrecúška a tvar dolaďte pomocou zadnej časti lyžice.

10. Priložte kačacie prsia, pokvapkajte omáčkou a ozdobte pomarančovou kôrou a rozmarínom.

Užite si to! Dobrú chuť.

ODPORÚČAME K VÍNAM

Cabernet Sauvignon, 2018, Suché

8.90
Cabernet Sauvignon: Víno tmavšej rubínovej farby, vo vôni aj v chuti prevládajú ovocné arómy čiernych ríbezlí, čučoriedky a lesné plody.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Klobása, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Grand cuvée, 2018, Suché

19.70
Grand cuvée: Frankovka modrá (40%)  & Merlot (40%) & Cabernet Sauvignon (20%) - víno špičkové, plné, harmonické s jemnými kyselinami pre ozajstných gurmánov a obľúbencov mediteránskych vín.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Merle Petite (Merlot), 2017, Suché

23.30
Víno je tmavšej tehlovo-granátovej farby, ktoré sú sprevádzané vôňou čerešňového likéru (cherry), jemnou sladkou vanilkou a s karamelovými tónmi amerického dubu. Vyniká bohatým extraktom vďaka pôvodnej cukornatosti hrozna, a patrí k vínam so silným telom. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína mediteránskeho štýlu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Čokoládové dezerty, Divina, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Syry Ementál, Gouda, Camembert, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Merle Petite (Merlot), 2018, Suché

13.10
Víno je tmavšej granátovej farby, vo vôni a v chuti nájdeme jemnú a čistú aromatiku bobuľového ovocia, malín, čučoriedok a ostružín, ktoré sú sprevádzané sladkými tanínmi vanilky z francúzkeho dubu. Vyniká bohatým extraktom vďaka pôvodnej cukornatosti hrozna, a patrí k vínam so silným telom. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína mediteránskeho štýlu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Čokoládové dezerty, Divina, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Korenisté jedlá, Syry Ementál, Gouda, Camembert, Teľacie mäso, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]