Recepty, Torty, dezerty

Recept: Sorbet z ovocia a bieleho vína

Recept: Sorbet z ovocia a bieleho vína | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
8 porcií
Čas prípravy
Čas prípravy
30 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

150 g čerstvých jahôd prekrojených na polovicu, bez stopky
245 g ananásu pokrájaného na drobné kúsky
75 g černice
60 g maliny
80 g manga pokrájaného na drobné kúsky
360 ml bieleho vína

Jednoduchý sirup:

240 ml vody
200 g cukru

Zdroj: Tasty.co

POSTUP

Ovocný sorbet vhodný ako dezert k jedlám s vínom “

1. Vytvorte jednoduchý sirup rozpustením jednej šálky cukru do jednej šálky vody.

2. Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na približne rovnaké časti. Zmiešajte (pomocou mixéra)  jahody, ananás, černice, maliny, mango, biele víno a jednoduchý sirup, až kým nie sú dobre premiešané (možno to budete musieť urobiť v dvoch dávkach).

3. Zmes nalejte na sklenenú misu s rozmermi 23 x 23 cm, prikryjte potravinárskou fóliou a zmrazte cez noc.

4. Naberajte do malých pohárikov a podávajte s čerstvou jahodou.

Užite si to! Dobrú chuť.

ODPORÚČAME K VÍNAM

Chardonnay, 2018, Suché

10.10
Víno má svetložltú farbu a bohatú, extratívnu chuť s tónmi tropického ovocia, ananásu, manga a žltého melónu. Vôňa je elegantná a dlhotrvajúca.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Teľacie mäso, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Chardonnay, 2019, Suché

10.10
Víno má svetložltú farbu a bohatú, extratívnu chuť s tónmi tropického ovocia, ananásu, manga a žltého melónu. Vôňa je elegantná

Devín, 2018, Polosladké

10.70
‘- Víno je vhodné servírovať k jedlám: [atribut vhodne-k-jedlam], pri teplote [atribut teplota-na-servirovanie]

Rizling Rýnsky, 2017, Suché

6.50
Víno má zelenkavo-žltistú farbu a arómu s tónmi zeleného jablka, jemne doplnené vôňou lipového kvetu. V chuti je plnšia a komplexná s typickými sviežimi kyselinkami po ovociach.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Rizling Rýnsky, 2018, Suché

10.10
Rizling Rýnsky (barrique): Víno plné, komplexné, má žltú farbu, v chuti s tónmi zrelých hrušiek, jemne doplnené vôňou lipového kvetu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Cheese cake, Ementál, Gouda, Hydina, Sladkovodné ryby, Vegetariánske jedlá, Zajac, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Tramín červený, 2018, Polosuché

5.90
Víno má silnejšiu žltú farbu, vo vôni exotické, výrazne korenisté s tónmi po kvitnúcich ružiach a mäty. V chuti sa prejavujú striedavé arómy po liči, meruňky a medovité tóny po hrozienkach s miernou horkastou dochuťou. Má bohatú olejovú štruktúru s guľatými kyselinami, ktoré sú dobre vyvážené so zostakovým cukrom. Je to víno harmonické a dobre párovatľné s korenistými jedlami a medovým zákuskom.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Camembert, Grilovanie, Klobása, Korenisté jedlá, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Tramín červený, 2018, Sladké

10.70
Víno má silnejšiu žltú farbu, vo vôni exotické, výrazne korenisté s tónmi po kvitnúcich ružiach a mäty. V chuti sa prejavujú striedavé arómy po liči, meruňky a medovité tóny po hrozienkach s miernou horkastou dochuťou. Má bohatú olejovú štruktúru s guľatými kyselinami, ktoré sú dobre vyvážené so zostakovým cukrom. Je to víno harmonické a dobre párovatľné s korenistými jedlami a medovým zákuskom.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Camembert, Grilovanie, Klobása, Korenisté jedlá, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]