Recepty, Šaláty, Torty, dezerty

Recept: Ovocný šalát s vínom

Ovocný šalát s vínom | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
30 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

500 g čerstvé ovocie podľa chuti
3 dcl červeného vína
1-2 PL práškový cukor

Zdroj: –

POSTUP

Svieži ovocný šalát vhodný ako príloha k jedlám s červeným vínom “


1.
Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na približne rovnaké časti.

2. Všetko premiešame vo väčšej mise a zalejeme bielym vínom.

3. Podľa výberu ovocia a kyslosti posypeme práškovým cukrom alebo v zdravšej alternatíve kokosovým.

4. Prajeme dobrú chuť!

ODPORÚČAME K VÍNAM

Pinot Noir (Rulandské Modré), 2016, Suché

14.30
Víno dozrievalo v barikových sudoch 18 mesiacov. Má typickú svetlomalinovú farbu a patrí k chuťovo plnším vínam so stredným telom. Vo vôni dominujú maliny a červené ovocie, v chuti je jemne korenisté.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Bravčové mäso, Grilovanie, Hovädzie mäso, Hydina, Mäkké a jemné syry, Mastné ryby, Teľacie mäso

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Promitor Vinorum, Galanta