6-8 porcií[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6893|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-cas-pripravy-2.png|caption^null|alt^Čas prípravy|title^Čas prípravy|description^Čas prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1551781463987{margin-top: -20px !important;}”]Čas prípravy
25 minút[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6892|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-narocnost-pripravy-2.png|caption^null|alt^Náročnosť prípravy|title^Náročnosť prípravy|description^Náročnosť prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1551781470093{margin-top: -20px !important;}”]Náročnosť prípravy
nízka[/bsf-info-box]
Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
Vanilkocé cesto:
7 ks vajec
7 PL krupicového cukru
7 PL hladkej múky
2 ČL vanilkového cukru
Kakaové cesto:
7 ks vajec
7 PL cukru
4 PL hladkej múky
3 PL kakaového prášku
Orechové cesto:
7 ks vajec
7 PL cukru
4 PL hladkej múky
3-4 PL mletých orechov
Vanilkový puding:
1,5 l mlieka
4 balíky Zlatého klasu
6 PL cukru
1 maslo (250 g)
Rumová poleva:
0,5 l vody
20 dkg cukru
3-4 dl rumu
Čokoládová poleva:
16 dkg práškového cukru
2 bal. vanílkového cukru
4 vaječné žĺtky
2 ČL hladkej múky
2 PL kakaového prášku
2 PL rumu
20 dkg horkej čokolády na varenie
0,5 l mlieka
Plnka:
ríbezľový alebo čučoriedkový džem
hrozienka máčané v rumovej vode
na hrubo sekané orechy
K servírovaniu:
šľahačka
čokoládová poleva
POSTUP
” Príprava tohto receptu zaberie len pár minút a sú veľmi chutné. A navyše aj pekne farebné. “
1. Z mlieka a z pudingového prášku uvaríme hustý puding, keď vychladne, zamiešame doň 250 g masla.
2. Zo surovín upečieme 3 druhy piškótového cesta a necháme vychladnúť.
3. Vanílkové cesto položíme na dno plechu, pokropíme s 1/3 rumovej zálievky, potrieme lekvárom, posypeme orechami a hrozienkami, a natrieme polovicu pudingového krému.
4. Nasleduje kakaové piškótové cesto, a zopkujeme tie isté kroky 1/3 rumovej zálievky, lekvár, orechy + hrozienka a druhá časť pudingového krému.
5. Nasleduje orechové cesto, to len zalejeme rumovou polevou, natrieme lekvárom a posypeme orechami a hrozienkami.
6. Na jednu noc odložíme do chladničky.
Čokoládová poleva:
1. Práškový a vanilkový cukor vyšľaháme so žĺtkami do penista, pridáme múku, kakaový prášok a rum.
2. Horkú čokoládu dame s mliekom variť, ak sa čokoláda rozpustí v mlieku, primiešame aj zmes a varíme, až kým nezhustne.
Servírovanie:
1. Pomocou lyžice vykrájame halušky, ozdobíme šľahačkou a polejeme hustou čokoládovou polevou.
ODPORÚČAME K VÍNAM