4 porcie[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6893|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-cas-pripravy-2.png|caption^null|alt^Čas prípravy|title^Čas prípravy|description^Čas prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1585654414857{margin-top: -20px !important;}”]Čas prípravy
60 minút[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6892|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-narocnost-pripravy-2.png|caption^null|alt^Náročnosť prípravy|title^Náročnosť prípravy|description^Náročnosť prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1585654424061{margin-top: -20px !important;}”]Náročnosť prípravy
jednoduchá[/bsf-info-box]
Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
Vyprážaný karfiól
1 ks stredne veľký karfiól
100 g hladá múka
1/2 ČL kypriaci prášok
100 ml suché biele víno
400 ml rastlinného oleja na vyprážanie
soľ
citrón na podávanie
Majonéza
100 ml kvalitnej majonézy
1-2 strúžky cesnaku
1/2 PL nastrúhanej citrónovej kôry
soľ a čerstvo namleté čierne korenie
nasekaný čerstvý kôpor
Zdroj: fresh.iprima.cz
POSTUP
” Zabudnite na mastnú hotovku z krčmy, toto je zimná lahôdka par excellence. Vegetariáni vás budú milovať, mäsomilci zaspomínajú na svoje detstvo. “
1. Karfiól umyte, zbavte listov a nakrájajte (i s hlúbom) na 1 cm hrubé plátky. Poukladajte ich vedľa seba do panvice, zalejte do polovice vodou, zľahka osoľte, priklopte a duste do polomäkka asi 1-2 minúty z každej strany. Vyberte ich a nechajte odkvapkať. Rovnakým spôsobom poduste všetky plátky karfiolu.
2. Múku premiešajte s kypriacim práškom a štipkou soli a vyšľahajte vidličkou s vínom.
3. Do hrnca nalejte olej aspoň do výšky 5 cm a rozohrejte ho. Plátky karfiolu ponorte do cestíčka, nechajte zľahka odkvapkať a usmažte v rozpálenom oleji na strednom stupni dozlatista, trvá to asi 3-4 minúty z každej strany.
4. Vypražený karfiol vyberte, položte na papierovú utierku a nechajte do nej vsiaknuť prebytočný tuk.
5. Majonézu premiešajte s citrónovou kôrou. Cesnak ošúpeme, vylisujte do majonézy, dochuťte soľou a korením, premiešajte a posypte kôprom.
6. Obaľovaný karfiol podávajte horúci s majonézou a plátkami citróna.
Užite si to! Dobrú chuť.
ODPORÚČAME K VÍNAM