Grilovanie, Recepty

Recept: Bylinkové opekané zemiaky na víne

Recept: Bylinkové opekané zemiaky na víne | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
45 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

1 kg zemiaky
1,5 dcl bieleho vína
2-3 PL masla
1/2 ČL soľ
1/2 ČL čierne mleté korenie
1 ČL rozmarín
1 ČL tymián

Zdroj: –

POSTUP

Chrumkavé zemiaky vhodné ako príloha k jedlám s bielym vínom „


1.
Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny.

2. Vložíme do vymastenej zapekacej misy, posolíme a okoreníme.

3. Pridáme 2-3 lyžice masla a podlejeme bielym vínom.

4. Napokon pridáme bylinky.

5. Pečieme na maxime cca 15 minút, následne znížime teplotu na 200 stupňov a necháme ďalších cca 15 minút dopiecť do zlatista.

6. Prajeme dobrú chuť!

ODPORÚČAME K VÍNAM

Regionálne víno: Sauvignon Blanc, 2017, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Sauvignon Blanc, 2017, Suché

6.20
Víno s ojedinelým charakterom chuťovo pripomínajúce broskyne, žihlavu a egreše.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Sauvignon Blanc, 2018, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Sauvignon Blanc, 2018, Suché

8.80
Víno s ojedinelým charakterom chuťovo pripomínajúce broskyne, žihlavu a egreše.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]