Grilovanie, Recepty

Recept: Bylinkové opekané zemiaky na víne

Recept: Bylinkové opekané zemiaky na víne | regioWine
[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]
[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”0″ height_on_mob_landscape=”0″ height_on_mob=”0″][ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6894|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-porcie-1.png|caption^null|alt^Počet porcií|title^Počet porcií|description^Počet porcií” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″]Počet porcií
2 porcie[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6893|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-cas-pripravy-2.png|caption^null|alt^Čas prípravy|title^Čas prípravy|description^Čas prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577179976117{margin-top: -20px !important;}”]Čas prípravy
45 minút[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6892|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-narocnost-pripravy-2.png|caption^null|alt^Náročnosť prípravy|title^Náročnosť prípravy|description^Náročnosť prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577178116260{margin-top: -20px !important;}”]Náročnosť prípravy
jednoduchá[/bsf-info-box]
[ultimate_spacer height=”20″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”20″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

1 kg zemiaky
1,5 dcl bieleho vína
2-3 PL masla
1/2 ČL soľ
1/2 ČL čierne mleté korenie
1 ČL rozmarín
1 ČL tymián

Zdroj: –

POSTUP

Chrumkavé zemiaky vhodné ako príloha k jedlám s bielym vínom “


1.
Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny.

2. Vložíme do vymastenej zapekacej misy, posolíme a okoreníme.

3. Pridáme 2-3 lyžice masla a podlejeme bielym vínom.

4. Napokon pridáme bylinky.

5. Pečieme na maxime cca 15 minút, následne znížime teplotu na 200 stupňov a necháme ďalších cca 15 minút dopiecť do zlatista.

6. Prajeme dobrú chuť!

[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]
[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

ODPORÚČAME K VÍNAM