Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
1 kg zemiaky
1,5 dcl bieleho vína
2-3 PL masla
1/2 ČL soľ
1/2 ČL čierne mleté korenie
1 ČL rozmarín
1 ČL tymián
Zdroj: –
POSTUP
” Chrumkavé zemiaky vhodné ako príloha k jedlám s bielym vínom “
1. Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny.
2. Vložíme do vymastenej zapekacej misy, posolíme a okoreníme.
3. Pridáme 2-3 lyžice masla a podlejeme bielym vínom.
4. Napokon pridáme bylinky.
5. Pečieme na maxime cca 15 minút, následne znížime teplotu na 200 stupňov a necháme ďalších cca 15 minút dopiecť do zlatista.
6. Prajeme dobrú chuť!
ODPORÚČAME K VÍNAM
Galántai Táncok, 2018, Polosuché
Galántai Táncok: Cuvée zo 4 odrôd, je zeleno-žlté s očarujúcou aromatikou a komplexnou ovocnosťou. Víno je harmonické, plné, očarujúce.
![]() |
Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Predjedlá, Šaláty, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ] |
![]() |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |