Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
4 plátky lososa
2 dcl biele víno
2 PL masla
1 PL rastlinný olej
bylinky alebo korenie na ryby
Zdroj: –
POSTUP
” Šťavnaté kúsky lososa na bielom víne “
1. Lososa dobre osušíme a položíme na rozohriatu panvicu s maslom a rastlinným olejom.
2. Počas toho dochutíme korením alebo bylinkami (výborne sa hodí kôpor) a podlejeme bielym vínom.
3. Pomaly opekáme z každej strany 4-5 minút a necháme zopár minút pod pokrievkou “dôjsť” podľa toho, ako prepečenú rybku máme radi.
4. Prajeme dobrú chuť!
ODPORÚČAME K VÍNAM
Rizling Rýnsky, 2017, Suché
Víno má zelenkavo-žltistú farbu a arómu s tónmi zeleného jablka, jemne doplnené vôňou lipového kvetu. V chuti je plnšia a komplexná s typickými sviežimi kyselinkami po ovociach.
![]() |
Doporučujeme k jedlám: Hydina, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ] |
![]() |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |