Mastné ryby, Recepty

Recept: Losos na bielom víne

Recept: Losos na bielom víne | regioWine
[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]
[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”0″ height_on_mob_landscape=”0″ height_on_mob=”0″][ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6894|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-porcie-1.png|caption^null|alt^Počet porcií|title^Počet porcií|description^Počet porcií” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″]Počet porcií
2 porcie[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6893|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-cas-pripravy-2.png|caption^null|alt^Čas prípravy|title^Čas prípravy|description^Čas prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577178096247{margin-top: -20px !important;}”]Čas prípravy
30 minút[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6892|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-narocnost-pripravy-2.png|caption^null|alt^Náročnosť prípravy|title^Náročnosť prípravy|description^Náročnosť prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577178116260{margin-top: -20px !important;}”]Náročnosť prípravy
jednoduchá[/bsf-info-box]
[ultimate_spacer height=”20″ height_on_tabs=”20″ height_on_tabs_portrait=”20″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

4 plátky lososa
2 dcl biele víno
2 PL masla
1 PL rastlinný olej
bylinky alebo korenie na ryby

Zdroj: –

POSTUP

Šťavnaté kúsky lososa na bielom víne “


1.
Lososa dobre osušíme a položíme na rozohriatu panvicu s maslom a rastlinným olejom.

2. Počas toho dochutíme korením alebo bylinkami (výborne sa hodí kôpor) a podlejeme bielym vínom.

3. Pomaly opekáme z každej strany 4-5 minút a necháme zopár minút pod pokrievkou “dôjsť” podľa toho, ako prepečenú rybku máme radi.

4. Prajeme dobrú chuť!

[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]
[ultimate_spacer height=”40″ height_on_tabs=”30″ height_on_tabs_portrait=”30″ height_on_mob_landscape=”20″ height_on_mob=”20″]

ODPORÚČAME K VÍNAM

Rizling Rýnsky, 2017, Suché

6.50
Víno má zelenkavo-žltistú farbu a arómu s tónmi zeleného jablka, jemne doplnené vôňou lipového kvetu. V chuti je plnšia a komplexná s typickými sviežimi kyselinkami po ovociach.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Rizling Rýnsky, 2018, Suché

10.10
Rizling Rýnsky (barrique): Víno plné, komplexné, má žltú farbu, v chuti s tónmi zrelých hrušiek, jemne doplnené vôňou lipového kvetu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Cheese cake, Ementál, Gouda, Hydina, Sladkovodné ryby, Vegetariánske jedlá, Zajac, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]