Bravčové mäso, Recepty

Recept: Bravčové medailónky na červenom víne

Recept: Bravčové medailónky na červenom víne | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
30 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

12-15 plátkov bravčovej panenky
2 PL rastlinného oleja
1/2 ČL mletého korenia
1/2 ČL soľ

Omáčka:

1 kg červenej cibule
3 strúčiky cesnaku
3 PL rastlinného oleja
5 dl červeného vína
2 PL škrobu
3 PL slivkového lekváru
rozmarín
tymián

Zdroj: –

POSTUP

Jemné medailonky na červenom víne „


1.
Mäso opečte na horúcom oleji z každej strany zopár minút, aby sa zatiahlo.

2. Pridajte soľ, korenie a udržujte stále teplé.

3. Do vzniknutého výpeku pridajte trochu oleja, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, rozmarín a tymián, celý cesnak a krátko osmahnite.

4. Nakoniec podlejte červeným vínom a nechajte dusiť štvrť hodinu.

5. Omáčku môžete prepasírovať a zahustiť slivkovým lekvárom či zemiakovým škrobom.

6. Prajeme dobrú chuť!

ODPORÚČAME K VÍNAM

Cabernet Sauvignon rosé, 2018, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Cabernet Sauvignon rosé, 2018, Suché

8.80
Víno lososovej farby, stredne plné s výrazne ovocným charakterom, churovo šťavnaté, pripomínajúce lesné plody a jahody, ktoré sá prevádzané sviežimi kyselinami a dlhou chuťou. Je to víno horúcich letných večerov. Dobre chladené je možno párovať takmer s každým jedlom.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Vegetariánske jedlá [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Cabernet Sauvignon, 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Cabernet Sauvignon, 2016, Suché

7.20
Víno dozrievalo v barikových sudoch až 18 mesiacov, je rubínovej farby, chuťovo stredne plné, korenisté, s výraznou vôňou čiernych ríbezlí, ktorá je sprevádzaná s jemnými vanilkovými tónmi francúzskeho dubu.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Hydina, Kozí syr, Mastné ryby [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]