2 porcie[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6893|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-cas-pripravy-2.png|caption^null|alt^Čas prípravy|title^Čas prípravy|description^Čas prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577178096247{margin-top: -20px !important;}”]Čas prípravy
30 minút[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6892|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-narocnost-pripravy-2.png|caption^null|alt^Náročnosť prípravy|title^Náročnosť prípravy|description^Náročnosť prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577178116260{margin-top: -20px !important;}”]Náročnosť prípravy
jednoduchá[/bsf-info-box]
Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
12-15 plátkov bravčovej panenky
2 PL rastlinného oleja
1/2 ČL mletého korenia
1/2 ČL soľ
Omáčka:
1 kg červenej cibule
3 strúčiky cesnaku
3 PL rastlinného oleja
5 dl červeného vína
2 PL škrobu
3 PL slivkového lekváru
rozmarín
tymián
Zdroj: –
POSTUP
” Jemné medailonky na červenom víne “
1. Mäso opečte na horúcom oleji z každej strany zopár minút, aby sa zatiahlo.
2. Pridajte soľ, korenie a udržujte stále teplé.
3. Do vzniknutého výpeku pridajte trochu oleja, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, rozmarín a tymián, celý cesnak a krátko osmahnite.
4. Nakoniec podlejte červeným vínom a nechajte dusiť štvrť hodinu.
5. Omáčku môžete prepasírovať a zahustiť slivkovým lekvárom či zemiakovým škrobom.
6. Prajeme dobrú chuť!
ODPORÚČAME K VÍNAM
Cabernet Sauvignon, 2018, Suché
Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Klobása, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ] |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |
Grand cuvée, 2018, Suché
Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ] |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |