Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
12-15 plátkov bravčovej panenky
2 PL rastlinného oleja
1/2 ČL mletého korenia
1/2 ČL soľ
Omáčka:
1 kg červenej cibule
3 strúčiky cesnaku
3 PL rastlinného oleja
5 dl červeného vína
2 PL škrobu
3 PL slivkového lekváru
rozmarín
tymián
Zdroj: –
POSTUP
” Jemné medailonky na červenom víne “
1. Mäso opečte na horúcom oleji z každej strany zopár minút, aby sa zatiahlo.
2. Pridajte soľ, korenie a udržujte stále teplé.
3. Do vzniknutého výpeku pridajte trochu oleja, na mesiačiky nakrájanú cibuľu, rozmarín a tymián, celý cesnak a krátko osmahnite.
4. Nakoniec podlejte červeným vínom a nechajte dusiť štvrť hodinu.
5. Omáčku môžete prepasírovať a zahustiť slivkovým lekvárom či zemiakovým škrobom.
6. Prajeme dobrú chuť!
ODPORÚČAME K VÍNAM
Cabernet Sauvignon, 2018, Suché
![]() |
Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Klobása, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ] |
![]() |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |
Grand cuvée, 2018, Suché
![]() |
Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ] |
![]() |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |