8 porcií[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6893|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-cas-pripravy-2.png|caption^null|alt^Čas prípravy|title^Čas prípravy|description^Čas prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577181278028{margin-top: -20px !important;}”]Čas prípravy
30 minút[/bsf-info-box][bsf-info-box icon_type=”custom” icon_img=”id^6892|url^https://regiowine.sk/wp-content/uploads/2019/03/recept-ikona-narocnost-pripravy-2.png|caption^null|alt^Náročnosť prípravy|title^Náročnosť prípravy|description^Náročnosť prípravy” img_width=”48″ hover_effect=”style_2″ pos=”left” desc_font_color=”#000000″ css_info_box=”.vc_custom_1577178116260{margin-top: -20px !important;}”]Náročnosť prípravy
jednoduchá[/bsf-info-box]
Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
150 g čerstvých jahôd prekrojených na polovicu, bez stopky
245 g ananásu pokrájaného na drobné kúsky
75 g černice
60 g maliny
80 g manga pokrájaného na drobné kúsky
360 ml bieleho vína
Jednoduchý sirup:
240 ml vody
200 g cukru
Zdroj: Tasty.co
POSTUP
” Ovocný sorbet vhodný ako dezert k jedlám s vínom “
1. Vytvorte jednoduchý sirup rozpustením jednej šálky cukru do jednej šálky vody.
2. Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na približne rovnaké časti. Zmiešajte (pomocou mixéra) jahody, ananás, černice, maliny, mango, biele víno a jednoduchý sirup, až kým nie sú dobre premiešané (možno to budete musieť urobiť v dvoch dávkach).
3. Zmes nalejte na sklenenú misu s rozmermi 23 x 23 cm, prikryjte potravinárskou fóliou a zmrazte cez noc.
4. Naberajte do malých pohárikov a podávajte s čerstvou jahodou.
Užite si to! Dobrú chuť.
ODPORÚČAME K VÍNAM
Chardonnay, 2018, Suché
Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Teľacie mäso, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ] |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |
Chardonnay, 2019, Suché
Devín, 2018, Polosladké
Rizling Rýnsky, 2017, Suché
Doporučujeme k jedlám: Hydina, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ] |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |
Tramín červený, 2018, Polosuché
Doporučujeme k jedlám: Camembert, Grilovanie, Klobása, Korenisté jedlá, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ] |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |
Tramín červený, 2018, Sladké
Doporučujeme k jedlám: Camembert, Grilovanie, Klobása, Korenisté jedlá, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ] |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |