Recepty, Torty, dezerty

Recept: Sorbet z ovocia a bieleho vína

Recept: Sorbet z ovocia a bieleho vína | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
8 porcií
Čas prípravy
Čas prípravy
30 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

150 g čerstvých jahôd prekrojených na polovicu, bez stopky
245 g ananásu pokrájaného na drobné kúsky
75 g černice
60 g maliny
80 g manga pokrájaného na drobné kúsky
360 ml bieleho vína

Jednoduchý sirup:

240 ml vody
200 g cukru

Zdroj: Tasty.co

POSTUP

Ovocný sorbet vhodný ako dezert k jedlám s vínom “

1. Vytvorte jednoduchý sirup rozpustením jednej šálky cukru do jednej šálky vody.

2. Ovocie umyjeme, ošúpeme a nakrájame na približne rovnaké časti. Zmiešajte (pomocou mixéra)  jahody, ananás, černice, maliny, mango, biele víno a jednoduchý sirup, až kým nie sú dobre premiešané (možno to budete musieť urobiť v dvoch dávkach).

3. Zmes nalejte na sklenenú misu s rozmermi 23 x 23 cm, prikryjte potravinárskou fóliou a zmrazte cez noc.

4. Naberajte do malých pohárikov a podávajte s čerstvou jahodou.

Užite si to! Dobrú chuť.

ODPORÚČAME K VÍNAM

Chardonnay, 2018, Suché

10.30
Víno má svetložltú farbu a bohatú, extratívnu chuť s tónmi tropického ovocia, ananásu, manga a žltého melónu. Vôňa je elegantná a dlhotrvajúca.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Teľacie mäso, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Chardonnay, 2019, Suché

8.00
Víno má svetložltú farbu a bohatú, extratívnu chuť s tónmi tropického ovocia, ananásu, manga a žltého melónu. Vôňa je elegantná

Devín, 2018, Polosladké

11.40
‘- Víno je vhodné servírovať k jedlám: [atribut vhodne-k-jedlam], pri teplote [atribut teplota-na-servirovanie]

Galántai Táncok, 2018, Polosuché

6.80
Galántai Táncok: Cuvée zo 4 odrôd, je zeleno-žlté s očarujúcou aromatikou a komplexnou ovocnosťou. Víno je harmonické, plné, očarujúce.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Predjedlá, Šaláty, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Leányka, 2018, Suché

5.10
Leányka: Svieže víno s citrusovo-florálnou aromatikou a medovo-nektárovou duchuťou. Víno stredne plné, harmonické, ľahko piteľné.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Leányka, 2019, Polosuché

4.50
Leányka (Leánka) je menej rozšírenou ale veľmi obľúbenou odrodou na Slovensku. V poslednej dobe je veľmi vyhľadávané, nakoľko dáva ľahšie

Pinot Gris (Rulandské Šedé), 2017, Suché

5.70
Víno má svetložltú farbu a extraktívnu chuť s jemnými tónmi hrušiek a tropického ovocia, ktoré sú sprevádzané s pikantnosťou a jemnou korenistou dochuťou. Doporučujeme k jedlám z rýb, k šalátom, k rizotu, k teliaciemu mäsu a k syrom typu Mozzarella a Gorgonzola.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Mäkké a jemné syry, Sladkovodné ryby, Teľacie mäso, Vegetariánske jedlá [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Rizling Rýnsky, 2017, Suché

8.60
Víno má zelenkavo-žltistú farbu a arómu s tónmi zeleného jablka, jemne doplnené vôňou lipového kvetu. V chuti je plnšia a komplexná s typickými sviežimi kyselinkami po ovociach.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Rizling Rýnsky, 2018, Suché

9.70
Rizling Rýnsky (barrique): Víno plné, komplexné, má žltú farbu, v chuti s tónmi zrelých hrušiek, jemne doplnené vôňou lipového kvetu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Cheese cake, Ementál, Gouda, Hydina, Sladkovodné ryby, Vegetariánske jedlá, Zajac, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Rizling Vlašský, 2017, Suché

5.70
Víno je svetložltej farby s citrusovo-kvetinovou vôňou, v chuti extraktívne a ovocné, jemne korenisté. Je to kupáž rizlingov (Rizling Vlašský & Rizling Rýnsky) so sviežimi kyselinami, ktoré nasvedčujú o pôvode z vulkanického podložia.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Sladkovodné ryby, Vegetariánske jedlá, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Sauvignon, 2018, Suché

8.00
Víno s ojedinelým charakterom chuťovo pripomínajúce broskyne, žihlavu a egreše.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Sauvignon, 2019, Suché

8.60
Víno je zelenkasto-žlté, vo vôni výrazne aromatické, chuťovo pripomínajúce broskyne, žihlavu a ríbezle. Svieže kyseliny vo víne sú vyvážené so zvyškovým cukrom a alkoholom, je to víno harmonické, komplexné a extraktívne s dlhou perzistenciou.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Predjedlá, Šaláty, Sladkovodné ryby, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]