Hydina, Recepty

Recept: Prudko opečené kačacie prsia s červeným vínom, pomarančom a olivovým olejom

Recept: Prudko opečené kačacie prsia s červeným vínom, pomarančom a olivovým olejom | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
4 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
120 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
stredne náročná

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

4 kačacie prsia
4 ČL morskej soli
4 PL korenia
8 strúčikov cesnaku
4 vetvičky čerstvého rozmarínu

Zemiaková kaša:

400 g zemiakov
10 g masla
20 ml mlieka
pomarančová kôra z polovice pomaranča
1 PL olivového oleja
1 PL soli
1 PL čierneho korenia

Omáčka:

½ ČL múky
100 ml červeného vína
3 PL brusnicovej omáčky
2 ČL medu
pomarančová šťava
60 ml kuracieho vývaru
½ ČL soli
½ ČL čierneho korenia
pomarančová kôra z polovice pomaranča
servírovať s čerstvým rozmarínom

Zdroj: Tasty.co

POSTUP

Úžasné jedlo na posedenie s priateľmi, či rodinou „

1. Predhrejte rúru na 180° C.

2. Kačacie prsia jemne očistite ostrým nožom. Dbajte na to, aby nedošlo k prerezaniu.

3. Obe strany kačacích pŕs ochuťte soľou a korením.

4. Vyprážajte nadol kožou na miernom ohni 3 až 4 minúty s cesnakom a rozmarínom. Otočte a opečte druhú stranu 1 minútu.

5. Dajte kačacie prsia do rúry zapiecť na 6-8 minút pre medium rare; 10 minút pre stredne prepečené (medium well). Pred podávaním nechajte mäso odpočívať 6 minút.

6. Príprava zemiakovej kaše – nasekajte všetky ingrediencie do uvarených zemiakov a dobre premiešajte.

7. Na prípravu omáčky z červeného vína použite panvicu, v ktorej ste vyprážali kačacie prsia. Vyberte stonky rozmarínu a rozdrvte cesnak vidličkou. Cesnak opečte minútu alebo dve na miernom ohni. Pridajte múku a smažte ju ďalšiu minútu alebo kým sa všetok tuk z panvice nenaviazal na múku.

8. Pridajte zvyšné ingrediencie, dobre premiešajte a nechajte 10 minút pomaly povariť na miernom ohni až kým sa nestane lesklou hustou omáčkou.

9. Ak chcete svojich hostí ohromiť svojou prezentáciou, servírujte kašu pomocou cukrárskeho vrecúška a tvar dolaďte pomocou zadnej časti lyžice.

10. Priložte kačacie prsia, pokvapkajte omáčkou a ozdobte pomarančovou kôrou a rozmarínom.

Užite si to! Dobrú chuť.

ODPORÚČAME K VÍNAM

Cabernet Dorsa, 2017, suché
Zatvoriť

Cabernet Dorsa, 2017, Suché

10.80
Tmavočervená farba vína je sprevádzaná vôňou červených zrelých bobúľ moruše so sladkou príchuťou.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Cestoviny a pizza

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Becse Bor, Mužla

Zatvoriť

Cabernet Sauvignon, 2018, Suché

9.10
Cabernet Sauvignon: Víno tmavšej rubínovej farby, vo vôni aj v chuti prevládajú ovocné arómy čiernych ríbezlí, čučoriedky a lesné plody.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Klobása, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Zatvoriť

Classic cuvée, 2017, Suché

6.80
Classic cuvée: Cabernet Sauvignon (70%) & Merlot (30%) - víno rubínovej farby, vo vôni aj v chuti prevláda výrazný ovocný charakter čiernych ríbezlí, malín a čerešní.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Zatvoriť

Dunaj, 2018, Suché

10.20
Dunaj 2018 nás očaruje svojou nepriesvitnou tmavou farbou, vo vôni je prevažuje výrazná ovocnosť, kombinácia ríbezlí, jahôd, malín, a ostružín v dlhej dochuti je jemne citeľná korenistosť dubových tanínov. Komplexitu dopĺňa harmónia kyselín a alkoholu, ktoré dávajú vínu aj stredne silné telo. Vyniká bohatým extraktom vďaka pôvodnej cukornatosti hrozna.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Čokoládové dezerty, Divina, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kozí syr, Mäkké a jemné syry, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Frankovka modrá, 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Frankovka modrá, 2016, Suché

7.90
Víno je rubínovo-červenej farby, v chuti s ovocno-korenistými tónmi najmä višní, drobného bobuľového ovocia, červenej papriky a kôstkoviny. Je to víno harmonické s vyváženými kyselinami a jemnými tanínmi s dochuťou horkej čokolády.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Divina, Hovädzie mäso, Hydina, Mäkké a jemné syry, Torty a zákusky, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Zatvoriť

Frankovka modrá, 2018, Suché

7.90
Frankovka modrá je víno rubínovo-červenej farby, v chuti s ovocnými tónmi višní, čučoriedok a ostružín. Celkovo harmonické, stredne plné s dobre vyváženými kyselinami a jemnými tanínmi s dochuťou horkej čokolády.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Divina, Hovädzie mäso, Hydina, Mäkké a jemné syry, Torty a zákusky, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Zatvoriť

Grand cuvée, 2018, Suché

9.10
Grand cuvée: Frankovka modrá (40%)  & Merlot (40%) & Cabernet Sauvignon (20%) - víno špičkové, plné, harmonické s jemnými kyselinami pre ozajstných gurmánov a obľúbencov mediteránskych vín.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Merle Petite (Merlot), 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Merle Petite (Merlot), 2016, Suché

7.40
Merle Petite (drozdíček) je alternatívny názov svetoznámej odrody Merlot, nakoľko túto odrodu nielen fajnšmekri ale aj „drozdíky“ s radosťou konzumujú. Je to víno tmavšej granátovej farby, ktoré sú sprevádzané vôňou zrelých čerešní a kompótu a korenistými tónmi francúzskeho dubu zo sudov, v ktorých zrelo až 18 mesiacov. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína, ktorí hľadajú ozajstné ľahôdkoviny pre vzácne chvíle svojho života.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Hovädzie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Zatvoriť

Merle Petite (Merlot), 2017, Suché

13.10
Víno je tmavšej tehlovo-granátovej farby, ktoré sú sprevádzané vôňou čerešňového likéru (cherry), jemnou sladkou vanilkou a s karamelovými tónmi amerického dubu. Vyniká bohatým extraktom vďaka pôvodnej cukornatosti hrozna, a patrí k vínam so silným telom. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína mediteránskeho štýlu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Čokoládové dezerty, Divina, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Syry Ementál, Gouda, Camembert, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Zatvoriť

Merle Petite (Merlot), 2018, Suché

12.00
Víno je tmavšej granátovej farby, vo vôni a v chuti nájdeme jemnú a čistú aromatiku bobuľového ovocia, malín, čučoriedok a ostružín, ktoré sú sprevádzané sladkými tanínmi vanilky z francúzkeho dubu. Vyniká bohatým extraktom vďaka pôvodnej cukornatosti hrozna, a patrí k vínam so silným telom. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína mediteránskeho štýlu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Čokoládové dezerty, Divina, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Korenisté jedlá, Syry Ementál, Gouda, Camembert, Teľacie mäso, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Pinot Noir (Rulandské Modré), 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Pinot Noir (Rulandské Modré), 2016, Suché

10.20
Víno dozrievalo v barikových sudoch 18 mesiacov. Má typickú svetlomalinovú farbu a patrí k chuťovo plnším vínam so stredným telom. Vo vôni dominujú maliny a červené ovocie, v chuti je jemne korenisté.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Bravčové mäso, Grilovanie, Hovädzie mäso, Hydina, Mäkké a jemné syry, Mastné ryby, Teľacie mäso

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Promitor Vinorum, Galanta

Bez fotky, No Photo | regioWine
Zatvoriť

Pinot Noir (Rulandske Modré), 2017, Suché

7.20
Rubínová svetlá farba vína, v chuti pripomína bobulové ovocie, maliny, ktoré sú sprevádzané chuťou horkej čokolády.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Bravčové mäso, Cestoviny a pizza, Grilovanie, Hovädzie mäso, Hydina, Mastné ryby, Teľacie mäso

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Becse Bor, Mužla