Cestoviny, Recepty

Recept: Špagety s červeným vínom

Recept: Špagety s červeným vínom
Počet porcií
Počet porcií
3-4 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
30 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
nízka

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

Cestoviny:
2 poháre
červeného vína (480 ml)
3 poháre vody (720 ml)
1 ks špageti (455 g)
soľ na dochutenie

Omáčka:
2 PL masla
2 ks strúčiky cesnaku, rozdrveného
1/4 šálky píniových orieškov (35 g)
1 PL červenej papriky, kúsky
strúhaný parmezán, na servírovanie

Zdroj: tasty.co

POSTUP

Príprava tohto receptu zaberie len pár minút a cestoviny sú veľmi chutné. A navyše aj pekne farebné.


1.
Nalejte červené víno a vodu do strednej panvice. Dochuťte soľou.

2. Zmes priveďte k varu a pridajte špagety.

3. Varte, kým väčšina červeného vína nebude absorbovaná pastou, 8-10 minút.

4. Cestoviny preneste do stredne veľkej misky.

5. Rozpustite maslo v rovnakej panvici na strednom teple. Pridajte cesnak, piniové orechy a kúsky červenej papriky.

6. Varte omáčku, kým maslo nezačne hnednúť, potom pridajte cestoviny späť do omáčky a zmiešajte omáčku a cestoviny.

7. Posypte parmezánom.

8. Prajeme dobrú chuť!

ODPORÚČAME K VÍNAM

Cabernet Dorsa, 2017, suché
Zatvoriť

Cabernet Dorsa, 2017, Suché

10.80
Tmavočervená farba vína je sprevádzaná vôňou červených zrelých bobúľ moruše so sladkou príchuťou.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Cestoviny a pizza

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Becse Bor, Mužla

Cabernet Sauvignon, 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Cabernet Sauvignon, 2016, Suché

7.20
Víno dozrievalo v barikových sudoch až 18 mesiacov, je rubínovej farby, chuťovo stredne plné, korenisté, s výraznou vôňou čiernych ríbezlí, ktorá je sprevádzaná s jemnými vanilkovými tónmi francúzskeho dubu.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Hydina, Kozí syr, Mastné ryby [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Frankovka modrá, 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Frankovka modrá, 2016, Suché

7.20
Víno je rubínovo-červenej farby, v chuti s ovocno-korenistými tónmi najmä višní, drobného bobuľového ovocia, červenej papriky a kôstkoviny. Je to víno harmonické s vyváženými kyselinami a jemnými tanínmi s dochuťou horkej čokolády.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Divina, Hovädzie mäso, Hydina, Mäkké a jemné syry, Torty a zákusky, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Merle Petite (Merlot), 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Merle Petite (Merlot), 2016, Suché

10.40
Merle Petite (drozdíček) je alternatívny názov svetoznámej odrody Merlot, nakoľko túto odrodu nielen fajnšmekri ale aj „drozdíky“ s radosťou konzumujú. Je to víno tmavšej granátovej farby, ktoré sú sprevádzané vôňou zrelých čerešní a kompótu a korenistými tónmi francúzskeho dubu zo sudov, v ktorých zrelo až 18 mesiacov. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína, ktorí hľadajú ozajstné ľahôdkoviny pre vzácne chvíle svojho života.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Hovädzie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Pinot Noir (Rulandské Modré), 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Pinot Noir (Rulandské Modré), 2016, Suché

12.50
Víno dozrievalo v barikových sudoch 18 mesiacov. Má typickú svetlomalinovú farbu a patrí k chuťovo plnším vínam so stredným telom. Vo vôni dominujú maliny a červené ovocie, v chuti je jemne korenisté.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Bravčové mäso, Grilovanie, Hovädzie mäso, Hydina, Mäkké a jemné syry, Mastné ryby, Teľacie mäso

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Promitor Vinorum, Galanta

Bez fotky, No Photo | regioWine
Zatvoriť

Pinot Noir (Rulandske Modré), 2017, Suché

7.20
Rubínová svetlá farba vína, v chuti pripomína bobulové ovocie, maliny, ktoré sú sprevádzané chuťou horkej čokolády.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Bravčové mäso, Cestoviny a pizza, Grilovanie, Hovädzie mäso, Hydina, Mastné ryby, Teľacie mäso

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Becse Bor, Mužla