Ingrediencie:
PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica
1 kg krkovičky
2 veľké cibule
6 ks zemiakov
2 červené papriky
Slanina podľa chuti
Soľ, korenie, vegeta, rasca
Smotana na varenie
Olej na potretie plechu
Zdroj: –
POSTUP
” Krkovička so smotanovými zemiakmi poteší celú partiu “
1. Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a krátko opečieme z oboch strán
2. Na plech ukladáme pokrájanú čerstvú cibuľu, potom mäso a nakoniec čerstvú pokrájanú červenú papriku , na plátky pokrájané zemiaky a slaninku
3. Všetko osolíme, okoreníme posypeme petržlenovou vňaťou a zalejeme sladkou smotanou
4. Pečieme v rúre hodinu a pol pod alobalom, potom odstránime alobal a krátko zapečieme
5. Prajeme dobrú chuť!
ODPORÚČAME K VÍNAM
Chardonnay, 2018, Suché
![]() |
Doporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Teľacie mäso, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ] |
![]() |
Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ] |