Bravčové mäso, Recepty

Recept: Krkovička so smotanovými zemiakmi

Recept: Krkovička so smotanovými zemiakmi
Počet porcií
Počet porcií
3-4 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
120 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
stredná

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

1 kg krkovičky
2 veľké cibule
6 ks zemiakov
2 červené papriky
Slanina podľa chuti
Soľ, korenie, vegeta, rasca
Smotana na varenie
Olej na potretie plechu

Zdroj: –

POSTUP

Krkovička so smotanovými zemiakmi poteší celú partiu „


1.
Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a krátko opečieme z oboch strán

2. Na plech ukladáme pokrájanú čerstvú cibuľu, potom mäso a nakoniec čerstvú pokrájanú červenú papriku , na plátky pokrájané zemiaky a slaninku

3. Všetko osolíme, okoreníme posypeme petržlenovou vňaťou a zalejeme sladkou smotanou

4. Pečieme v rúre hodinu a pol pod alobalom, potom odstránime alobal a krátko zapečieme

5. Prajeme dobrú chuť!

ODPORÚČAME K VÍNAM

Regionálne víno: Chardonnay, 2016, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Chardonnay, 2016, Suché

7.20
Chardonnay je najobľúbenejšia odroda na svete, tzv. biely žralok medzi vínami. Víno má svetložltú farbu a bohatú, extraktívnú chuť a vôňu s výraznými tónmi lieskových oriešok a manga.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Teľacie mäso, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 
Chardonnay, 2018, Suché, Promitor Vinorum | regioWine
Zatvoriť

Chardonnay, 2018, Suché

12.50
Víno má svetložltú farbu a bohatú, extratívnu chuť s tónmi tropického ovocia, ananásu, manga a žltého melónu. Vôňa je elegantná a dlhotrvajúca.
Zobraziť všetky receptyDoporučujeme k jedlám: Hydina, Morské plody, Sladkovodné ryby, Teľacie mäso, Zrelé a ťažké syry [ zobraziť recepty ]
zobraziť profilVyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]