Grilovanie, Hovädzie mäso, Recepty

Recept: Hovädzí burger s krémovou hríbovou omáčkou a figami

Recept: Hovädzí burger s krémovou hríbovou omáčkou | regioWine
Počet porcií
Počet porcií
2 porcie
Čas prípravy
Čas prípravy
45 minút
Náročnosť prípravy
Náročnosť prípravy
jednoduchá

Ingrediencie:

PL – polievková lyžica
ČL – čajová lyžica

500 g mleté hovädzie mäso
200 g smotany
960 ml bieleho vína
1 červená cibuľa nakrájaná na kocky
250 g húb
2 tmavé figy, nakrájané na plátky
2 žemle na hamburger
soľ a korenie, podľa chuti

Zdroj: Tasty.co

POSTUP

Rýchly obed s nezabudnuteľnou chuťou “

1. Zohrejte olivový olej na panvici na miernom ohni. Pridajte červenú cibuľu a opečte 1-2 minúty. Pridajte nakrájané huby a opekajte ďalšie 2-3 minúty. Dochutíme soľou.

2. Pridajte biele víno a smotanu na odplynenie húb. Nechajte pôsobiť 5 minút.

3. Vytvorte z mletého mäsa fašírky v tvare hamburgera a opečte.

4. Nakrájajte figy.

5. Do opečenej žemle vložte nakrájané figy, fašírku a zalejte omáčkou z húb.

Užite si to! Dobrú chuť.

ODPORÚČAME K VÍNAM

Cabernet Sauvignon, 2018, Suché

9.70
Cabernet Sauvignon: Víno tmavšej rubínovej farby, vo vôni aj v chuti prevládajú ovocné arómy čiernych ríbezlí, čučoriedky a lesné plody.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Klobása, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Grand cuvée, 2018, Suché

12.00
Grand cuvée: Frankovka modrá (40%)  & Merlot (40%) & Cabernet Sauvignon (20%) - víno špičkové, plné, harmonické s jemnými kyselinami pre ozajstných gurmánov a obľúbencov mediteránskych vín.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Camembert, Čokoládové dezerty, Divina, Ementál, Gouda, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Merle Petite (Merlot), 2017, Suché

17.80
Víno je tmavšej tehlovo-granátovej farby, ktoré sú sprevádzané vôňou čerešňového likéru (cherry), jemnou sladkou vanilkou a s karamelovými tónmi amerického dubu. Vyniká bohatým extraktom vďaka pôvodnej cukornatosti hrozna, a patrí k vínam so silným telom. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína mediteránskeho štýlu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Čokoládové dezerty, Divina, Grilovanie, Hovädzie mäso, Jahňacina, baranina, Kačka, Syry Ementál, Gouda, Camembert, Teľacie mäso [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Merle Petite (Merlot), 2018, Suché

13.70
Víno je tmavšej granátovej farby, vo vôni a v chuti nájdeme jemnú a čistú aromatiku bobuľového ovocia, malín, čučoriedok a ostružín, ktoré sú sprevádzané sladkými tanínmi vanilky z francúzkeho dubu. Vyniká bohatým extraktom vďaka pôvodnej cukornatosti hrozna, a patrí k vínam so silným telom. Je to víno pre skúsenejších degustátorov a milovníkov vína mediteránskeho štýlu.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Bravčové mäso, Čokoládové dezerty, Divina, Grilovanie, Hovädzie mäso, Huby, hríby, Jahňacina, baranina, Kačka, Korenisté jedlá, Syry Ementál, Gouda, Camembert, Teľacie mäso, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Pinot Noir (Rulandské Modré), 2016, Suché

14.30
Víno dozrievalo v barikových sudoch 18 mesiacov. Má typickú svetlomalinovú farbu a patrí k chuťovo plnším vínam so stredným telom. Vo vôni dominujú maliny a červené ovocie, v chuti je jemne korenisté.
Zobraziť všetky recepty

Doporučujeme k jedlám:

Bravčové mäso, Grilovanie, Hovädzie mäso, Hydina, Mäkké a jemné syry, Mastné ryby, Teľacie mäso

Profil predajcu

Vyrobené vo vinárstve:

Promitor Vinorum, Galanta

Tramín červený, 2018, Polosuché

9.10
Víno má silnejšiu žltú farbu, vo vôni exotické, výrazne korenisté s tónmi po kvitnúcich ružiach a mäty. V chuti sa prejavujú striedavé arómy po liči, meruňky a medovité tóny po hrozienkach s miernou horkastou dochuťou. Má bohatú olejovú štruktúru s guľatými kyselinami, ktoré sú dobre vyvážené so zostakovým cukrom. Je to víno harmonické a dobre párovatľné s korenistými jedlami a medovým zákuskom.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Camembert, Grilovanie, Klobása, Korenisté jedlá, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]
 

Tramín červený, 2018, Sladké

11.40
Víno má silnejšiu žltú farbu, vo vôni exotické, výrazne korenisté s tónmi po kvitnúcich ružiach a mäty. V chuti sa prejavujú striedavé arómy po liči, meruňky a medovité tóny po hrozienkach s miernou horkastou dochuťou. Má bohatú olejovú štruktúru s guľatými kyselinami, ktoré sú dobre vyvážené so zostakovým cukrom. Je to víno harmonické a dobre párovatľné s korenistými jedlami a medovým zákuskom.
Zobraziť všetky recepty Doporučujeme k jedlám: Camembert, Grilovanie, Klobása, Korenisté jedlá, Torty a zákusky [ zobraziť recepty ]
zobraziť profil Vyrobené vo vinárstve: Promitor Vinorum, Galanta [ zobraziť profil ]